Type Here to Get Search Results !

Mavi Sığınak Urla Otelleri Neredekal’da

Efsanelerle örülü Urla Otelleri, mavi suları ve eşsiz doğasıyla mucizeler yaratıyor.


Mavi sularla oynayarak, dalgalarla düşe kalka mucizevi koylar, plajlar, burunlar yapar; dağlar, tepeler aşar ve Ege'nin ortasına doğru 86 kilometre boyunca uzanır Urla Yarımadası. İzmir il sınırları içinde kalan bu eşsiz yarımadanın insanları biraz sanatçı, biraz balıkçı, biraz çiftçi, biraz başına buyruktur ama bilgece yaşarlar.

Ege Denizi'ne, kabaca bir ayağı andırır şekilde uzanan Urla Yarımadası aslında İzmir il sınırları içinde kalıyor. Ama burada yaşayanlar kendilerini, adını kullanmaksızın “'yarımadalı”' olarak da nitelendirir. Efsanelerle örülü bu kara parçasında Urla, Çeşme, Karaburun, Seferihisar, Balçova, Menderes, Güzelbahçe, Karabağlar, Narlıdere gibi oldukça fazla ilçe bulunmasına karşın, onların sınırları ve aralarındaki farklılıklar pek dikkate alınmaz.

Sadece denizlerle değil adalarla da çevrilidir Urla Yarımadası. Yarımadaya adını veren Urla ilçesinin İzmir Körfezi'ne bakan kıyılarının açıklarında irili ufaklı 12 ada var. Bunlar en güzel, bir dağ köyü sayılan Güvendik'ten izleyebilirsiniz; mavinin üzerine serpilmiş yeşil lekeleri andırırlar. Ya da bir balıkçı teknesiyle balıkçıların eşliğinde onları tek tek gezebilirsiniz…

Kaynak: neredekal.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad