Type Here to Get Search Results !

Hamileyken Cinsel İlişki Güvenli Midir?

Birçok kişinin büyük merak duyduğu konuların başında gelen hamilelikte cinsel ilişki hakkında birçok yorum yapılıyor. Bazı çevrelerce bu durumun bir tabu haline gelmesi nedeni ile hamilelik dönemlerinde cinsellikten uzak durmalarına neden oluyor. Oysaki uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre hamilelikte cinsel ilişki mümkün. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken konular söz konusu. Uzmanlar hamileliğin son evresine gelmeden 8. aya girilmesi ile birlikte hamilelikde cinsellik konusunun rafa kaldırılmasını öneriyor. Ancak hamileliğin 8. ayına kadar çiftlerin cinsel ilişki yaşamasında herhangi bir sakınca olmadığını belirtiyorlar. Birçok çift hamileyken ilişkiye girilir mi sorusunun yanı sıra hamileyken cinsel ilişkiye girerken dikkat edilecek hususlar var mı? sorularını uzmanlardan öğrenmek istiyorlar.

Gebelikte Cinsel İlişkide Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çiftler gebelikte cinsellik için öncelikle belirli konularda bilgi sahibi olması gerekiyor. Anne karnındaki bebeğin bulunduğu nokta gebeliğin ilk evresinde anne rahminin en derin kısmında yer almasından dolayı cinsel ilişkiye girilmesi durumunda herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Ancak cinsel aktivite esnasında dikkatli olunması da gerekiyor. Uzmanların yapmış oldukları açıklamalarda gebeliğin 8. ayına gelindiğinde anne karnındaki bebeğin artık rahim duvarlarına baskı yaptığından bu dönemde cinsel ilişkiye girilmemesini uygun görüyorlar. Gebelikte cinsel ilişki esnasında rahimden kanama gelmesi durumunda hemen uzman doktora başvurulması gerekiyor. Bu durum çok nadir bir durum olarak bilinse de böyle bir durumda vakit geçirilmemesi öneriliyor.

Gebelikte Uzmana Danışma ve Kontroller

Çiftler gebelikte cinsel ilişki sonrasında herhangi bir olumsuz durumla ile karşılaşmaları durumunda uzman doktora muayene olarak karşılaşılan olumsuz durumun cinsel ilişki ile alakalı olup olmadığı konusunda bilgi alabilirler. Doktorun muayenesi sonucunda sorunun cinsel ilişkiden kaynaklanıp kaynaklanmadığı belli oluyor. Ancak çiftlerin gebelikteki cinsel ilişkilerinde olumsuz bir durum yaşamaları riski az olsa da yine de gebelik döneminde birçok konuda olduğu gibi cinsel ilişki konusunda da dikkatli olmaları gerekiyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kadın doğum konusunda da muayene teknikleri gelişmiş olup, çiftlerin gebelik döneminde yaşayabilecekleri tüm sorunlar bu muayene neticesinde tespit edilebiliyor. Uzmanların yapmış oldukları açıklamalar ile cinsel ilişkinin gebeliğe engel olmadığı yönünde.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad